+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 24
  1. #11
    Currently Offline Beta
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4
    hello , i have a problem with my ainol novo 7 advance, the wifi connection don't work. so i tried all firmware available bu my problem is not fixed.
    if someone can help me thanks

  2. Rikomagic 728
  3. #12
    GFZ's Avatar
    GFZ
    Currently Offline Android 1.0 ***
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    London
    Posts
    96
    Quote Originally Posted by pouicha View Post
    hello , i have a problem with my ainol novo 7 advance, the wifi connection don't work. so i tried all firmware available bu my problem is not fixed.
    if someone can help me thanks
    Hi, can you maybe give a little more information in what way it doesn't work, or it simply just will not connect?

    Try to reset your router, if no luck remove any security that is enabled until you are able to connect.
    It seems the problem is most likely router related, it is always possible that it is a faulty Novo 7 but that would be my last suggestion.

    You may also try changing the channels from 11, 12, 13 by going to:
    wireless & wifi settings / advanced / regulatory domain
    Last edited by GFZ; 11-12-2011 at 04:47 PM.

  4. #13
    andropos's Avatar
    Currently Offline Founder
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    5,811
    Coins
    37.139
    First, what firmware are you running on?
    Second, its always good to test on other router if connection fails, some routers may have settings that do not work well when connecting from an Android device.
    Help fight spam -> How to report spam * Blacklisted Sellers
    Buy samples > > Teclast P89 mini - iFive mini3 - Z Watch - HiMedia Q5II - MK802IV - Mele M8 - Cloudnetgo CR11/s

  5. #14
    Currently Offline Beta
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4
    thanks all for your responses.
    i have tried all available firmware : 1.6 ,1.7beta ,1.7.2 and 1.8
    i have always the same problem.
    so my tablet connect to my wifi and the internet connection work approximately 1 minute and after that . the internet not replies but the tablet connect to the wifi.
    i think probably it's a time out.
    but i have 2 tablet and the other (window N50 zero) work fine, and all my laptops as well.
    my wifi used the wep protocol and the router is from my ISP who is 'FREE' in france.
    thanks for your help

  6. #15
    GFZ's Avatar
    GFZ
    Currently Offline Android 1.0 ***
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    London
    Posts
    96
    oh now i understand,
    goto settings/wireless & networks/wifi settings
    press menu & then advanced
    wifi sleep policy, change this to never

    should fix that problem if i understood your problem correctly

  7. #16
    Currently Offline Beta
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2

    1.8 installed OK but a few questions

    I installed 1.8 from a Vista. Works OK. Market place works good. Had to hold down Vol -(minus) key.

    Made an error in that I did not accept the total format (last screen choice). What did I lose?

    Questions

    1. Audio volume is very low. Any suggestions to cure?

    2. Can I root the device over 1.8 so that I can install the Titanium backup program

  8. #17
    GFZ's Avatar
    GFZ
    Currently Offline Android 1.0 ***
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    London
    Posts
    96
    Quote Originally Posted by Dundevil View Post
    I installed 1.8 from a Vista. Works OK. Market place works good. Had to hold down Vol -(minus) key.

    Made an error in that I did not accept the total format (last screen choice). What did I lose?

    Questions

    1. Audio volume is very low. Any suggestions to cure?

    2. Can I root the device over 1.8 so that I can install the Titanium backup program
    which version 1.8 did you use, there seems to be 2-3 versions...
    have you tried to re-flash and see if the audio problem is resolved?

  9. #18
    Currently Offline Beta
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by GFZ View Post
    oh now i understand,
    goto settings/wireless & networks/wifi settings
    press menu & then advanced
    wifi sleep policy, change this to never

    should fix that problem if i understood your problem correctly
    the wifi sleep policy is set to never . but the problem is always the same.
    I will try to install the new firmware 1.8 beta 2. i hope it will fix the problem

  10. #19
    kristjem's Avatar
    Currently Offline Beta Team Member ***
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Norway
    Posts
    187
    I have a similar problem. My wifi turns off when the screen has been off for a little while. No firmware has fixed this for me yet, not even 1.8beta2. And yes, sleep policy = never.

    Sent from my Novo7Advanced using Tapatalk

  11. #20
    Pai's Avatar
    Pai
    Currently Offline Beta *
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    online
    Posts
    14
    The guide posted here is google translated and not easy to follow, here is my video on upgrading Novo7a:


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts